SM Systém

SM Systém

Môj chrbát mi konečne poďakuje

Druhá skupinovka na mojej ceste za zdravím sa volá SM Systém. Keď som počula názov predstavila som si nejaké super špeciálne stroje no opak je pravdou. Pre tých, ktorí sú rovnako neznalí ako ja pridávam opis.

„SM Systém predstavuje systematické cvičenia zamerané na pohybový aparát človeka, predovšetkým chrbticu. Spája rehabilitačnú liečbu s prevenciou, regeneráciou a kondičným tréningom v jednotnom metodickom postupe. SM Systém je určený pre každého jedinca – deti od 5 rokov, dospelí i starší ľudia, ktorí majú záujem o zdravý telesný vývoj, prevenciu proti vzniku bolesti chrbta, prípadne trpia problémami s chrbticou. Cvičenia sú vhodné aj počas tehotenstva v snahe obmedziť riziká pri pôrode. Taktiež sú cvičebné metódy SM Systému vhodné pre tých, ktorým nepomohli štandardné fyzioterapie a ich problémy pretrvávajú. SM Systém s obľubou využívajú vrcholoví športovci počas kondičnej prípravy a rehabilitácie.“

Toto cvičenie prebieha v štúdiu kde sa pripevnia o madlá pružné laná, s ktorými sa cvičí. Na prvý pohľad to vyzerá ako riadna oddychovka, kde sa človek nezapotí. No realita je veru iná a aj keď sa to nezdá, je to naozaj namáhavé. Správne dýchať, držať rovnováhu, mať dobrý postoj. Inštruktor Tóno sa venoval naozaj každému, chodil s očami ako jastrab a upozorňoval na chyby. Sama by som to určite cvičiť nevedela a tak som rada, že nám názorne predviedol každý cvik. Cvičiť sa musí naozaj precízne, keď je to odfláknuté nemá to zmysel. Človek by nepovedal, že naťahovať gumu (áno, stále myslím tú na cvičenie) môže byť také náročné... Až mi bolo trápne, ako sa mi občas triasli ruky. No keď som sa poobzerala okolo seba, zistila som, že to nebol len môj problém. Najväčší problém však všetkým robilo dýchanie nakoľko prirodzene to človeka núti úplne opačne. Táto skupinovka je naozaj zaujímavá a mám z nej dobrý pocit. Keďže som zvládla nezamotať sa do tých gúm, určite si ju ešte zopakujem nech sa naučím aj ďalšie cviky.

P.S.: Je to dobrý pocit, keď nie som tá najslabšia v skupine... J

 

Daľšie články

7 tipov pre jarný detox tela i duše

7 tipov pre jarný detox tela i duše

Efektívny EMS tréning

Efektívny EMS tréning