6 výhod skupinového cvičenia

6 výhod skupinového cvičenia

6 výhod skupinového cvičenia. Ako si vybrať skupinové cvičenie.
9 top skupinových cvičení v Rates Arena:
Bodywork, Jumping, Spinning, Tabata, Hiit,
Joga, Zumba, Pevný zadok, Pound.


Obsah:
A. 6 výhod skupinového cvičenia
B. Skupinové cvičenie a vaše osobné výzvy a ciele
C. 9 tipov pre efektívne i nadupané skupinové cvičenie v Ratese


• Pravidelnosť, vlastná sebadisciplína a počúvanie potrieb svojho tela sú základom cvičenia, udržiavania sa vo forme a zlepšovanie kondície.
• Očakávané benefity sa istotne dostavia pri cvičení individuálne, ale naše skupinové cvičenia vám prinesú aj 6 ďalších výhod okrem parádnej kondičky, zhodenia pár kíl či spevneného a vytrénovaného tela.
• Pestrý výber našich skupinoviek nenechá bez odozvy ani totálneho introverta.


A. 6 výhod skupinového cvičenia

1. Profesionálny prístup a odbornosť skupinových cvičení
• Na skupinovom cvičení sa zveríte do rúk skutočných odborníkov – kvalifikovaní tréneri a inštruktori vysvetlia, ukážu, predvedú, poradia a vyhecujú k maximálnym výkonom. Čo vám hovorí davová psychóza?
• Efektívnym prínosom je i kvalitnejšie a bezpečnejšie cvičenie ako u vás doma v obývačke.

2. Pravidelnosť skupinového cvičenia
• Každý pondelok o 6.30hod., každú stredu o 18.00hod. – to sú možné termíny vašich pravidelných skupinových cvičení, ktoré si poznačíte do diára a je pravidlom, že vtedy už iný program mať nebudete.
• Ten pondelok a tá streda sú presne tie dni, keď sa stretnete so svojou cvičiacou skupinou, so svojím svetom vitality a nových osobných športových výziev, vyskákaným stresom, či vyposilňovanými nohami, rukami i zadočkom.
• A keď neprídete raz, nabudúce príde otázka: Kde si bol/a minule? Chýbal/a si v skupine.

3. Socializácia vďaka cvičeniu v skupine
• Ľudia a hlavne ženy sa veľmi radi socializujú a budujú príjemné priateľské vzťahy. A to je to pravé orechové cvičení v skupine – spoznáte nových ľudí, potenciálne kamarátky so spoločným trávením voľného času a ešte si aj dobre pokecáte (v šatni alebo v kaviarni po cvičení). A možno tu natrafíte aj na toho pravého.

4. Osobná výzva skupinoviek
• Rozhliadnete sa a poviete si – tak takto chcem vyzerať do leta. Poviete to svojej kamarátke a osobná výzva je na svete.
• Na druhej strane je takmer isté, že k osobným výzvam vás veľmi rýchlo a ľahko navedú aj vaši tréneri.
• Osobné méty sa dajú prekonávať i na skupinovom cvičení. Hor sa na ne!

5. Radosť a zábava počas skupinového cvičenia
• Inštruktori skupinových cvičení dajú zo seba maximum, aby si skupina parádne zamakala a tiež sa pri tom dobre zabavila.
• Čo môže byť lepšie, ako odchádzať príjemne a pohodovo naladení zo skupinového cvičenia do svojho domu k rodine alebo za pracovnými (i náročnými) povinnosťami?
• A verte, že na budúcu hodinu prídete s nadšením a potom znovu a znovu a znovu.

6. Dobré rady od trénerov i členov skupinovky
• Hovorí sa viac hláv, viac kapusty. A platí to aj v prípade skupinového cvičenia.
• Okrem dôležitých a podstatných informácií o danom skupinovom cvičení a realizácií jednotlivých cvikov sa dozviete aj ďalšie informácie – o zdravej výžive, o vhodných doplnkoch stravy či iné tipy z oblasti celkového zdravého životného štýlu.


B. Skupinové cvičenie a vaše osobné výzvy a ciele

• Pre viac ohybnosti a pružnosti pre vaše telo sa hodí joga a pilates.
• Pre schudnutie a vycibrenie kondičky choďte na kardio skupinové cvičenia – spinning, jumping, zumbu či hiit.
• Pre posilnenie svalstva si vyberte skupinový tréning v posilňovni, kruhový tréning alebo bodywork.
• Nové inšpirácie a podnety pre život nájdete na cvičení pound, acroyoge či tabate.


C. 9 tipov pre efektívne i nadupané skupinové cvičenie v Ratese

1. Bodywork
Zostava cvikov s pomôckami ako sú expandery, ľahké činky, ktoré sa cvičia do hudby. Toto cvičenie spevňuje, spaľuje tuky a precvičuje celé telo.

2. Spinning
Účinné kardiovaskulárne skupinové cvičenie pre udržanie a zlepšenie kondície. Na spinningu sa dobre zabavíte a ešte vás aj parádne motivuje. Viditeľne tvaruje a spevňuje postavu, preto je ideálny na schudnutie.

3. Hiit
Vysoko intenzívna intervalová metóda skupinového cvičenia, pri ktorej sa menia krátke intervaly vysokej intenzity cvičenia s krátkymi intervalmi miernej intenzity alebo oddychu. Hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilých. Dôraz je na správny výber cvikov, ktoré precvičia väčšinu svalových skupín.

4. Tabata
Záruka najlepšieho spálenia kalórií, keďže ide o efektívnu a náročnú metódu zvyšovania fyzickej kondície a sily zároveň. Za pol hodinku si intenzívne precvičíte celé telo a žiadna nuda nehrozí.

5. Jumping
Prepracovaný, intenzívny a zábavný program na patentovaných trampolínach v sprievode dynamickej hudby. Vychádza z pocitu voľnosti a úprimnej radosti z pohybu, pričom si účinne formujete postavu, zlepšujete koordináciu pohybov a zvyšujete sebavedomie.

6. Pound
Inšpirácia nákazlivým a energetickým hraním na bubny vytvára efektívny spôsob cvičenia spájajúci kardio, kondičný a silový tréning.

7. Zumba
Účinná a zábavná kombinácia tanca (salsa, flamenco, merengue) a aerobiku vhodná pre všetkých, ktorí chcú schudnúť, spevniť a vyformovať postavu bez rýchleho návratu zhodených kilečiek.

8. Joga
3000 rokov overované prínosy cvičenia jogy spojené s obnovou duševnej rovnováhy a napojenia na svoje vnútro s veľmi priaznivými účinkami i na fyzické telo.

9. Pevný zadok
Jednoduchý recept na pekný a pevný zadok neexistuje, ale toto skupinové cvičenie je ideálne pre sexi krivky vášho tela. Pravidelné cvičenie správnych cvikov pre správne partie.


• Aj vám sa občas jednoducho nechce cvičiť. Vtedy si prečítajte prvú časť tohto textu alebo si spomeňte na vašu poslednú hodinu skupinového cvičenia.
• Vaše spotené, príjemne ponaťahované a spevnené telo v kombinácii s dobrou a povznesenou náladou pripravenou čeliť akýmkoľvek nástrahám vás presvedčí, aby ste prišli opäť či vyskúšali nový typ skupinového cvičenia.

• Vaše telo si ho obľúbi a vaša myseľ si naozaj dobre oddýchne!


 

Daľšie články

7 tipov pre jarný detox tela i duše

7 tipov pre jarný detox tela i duše

Efektívny EMS tréning

Efektívny EMS tréning