Ryžové cestoviny s brokolicou a hubami

Ryžové cestoviny s brokolicou a hubami

Patríte do skupiny ľudí, ktorý obľubujú hríby? Tak toto je niečo pre vás.

Čo potrebujeme:
• ryžové cestoviny (výber hrúbky je na vás)
• brokolica 200g
• avokádo 1/2
• hríby (my sme použili šampiňóny) na jednu porciu tak cca 200g
• lyžica oleja
• sezamová pasta (Tahini) 2pl lyžice
• sezam
• sójová omáčka 1pl lyžica
• soľ

Postup:
Začneme brokolicou, porozdeľujeme na menšie hlavičky. Opláchneme pod studenou vodou. Môžeme ju pripraviť dvoma spôsobmi. Buď ju dáme do vriacej osolenej vody (typ pre lepšiu chuť: pridať nové korenie a bobkový list) a teda varíme do mäkka, alebo šetrnejší spôsob aby si brokolica zachovala všetky živiny môžeme zvoliť sparenie. Potom si pripravíme ryžové cestoviny, treba čítať návod, lebo niektoré odporúčajú zaliať teplou vodou iné zas vriacou. Teraz sa môžeme pustiť do šampiónov. Nakrájame na plátky, rozohrejeme panvicu, polejeme lyžicou oleja a môžeme opekať. Keď začnú chytať farbu, pridáme sójovú omáčku a potom sezamovú pastu a necháme chvíľku podusiť. Ak sa to začne prichytávať pridajte trošku vody. Keď sú hríby mäkké, stiahneme ich z plameňa. Potom nakrájame avokádo a môžeme servírovať. Do taniera naberieme cestoviny, brokolicu a hríby, preložíme avokádom posypeme sezamom a prelejeme troškou sójovej omáčky. Poriadne premiešame a môžeme jesť.


Tip: Pre tých čo sú z opačného tábora a teda hríby neobľubujú, pokojne ich môžu nahradiť kuracím mäsom alebo tofu.

Daľšie články

7 tipov pre podporu sebadisciplíny a pravidelného cvičenia

7 tipov pre podporu sebadisciplíny a pravidelného cvičenia

Kuskus s pečenou zeleninou a cícerom

Kuskus s pečenou zeleninou a cícerom