QUINOA SO ŠPENÁTOM

QUINOA SO ŠPENÁTOM

QUINOA SO ŠPENÁTOM

Máme tu prvý recept vhodný na obed alebo aj večeru. Je plný vlákniny železa a ďalších prvkov, ktoré sú prospešné pre náš organizmus. Budeme sa držať potravín dostupných v bežných potravinách, aj keď #quinoa nie je naša domáca obilnina, kvôli jej super zloženiu sa nepochybne oplatí zaradiť do každého zdravého jedálnička.

Čo potrebujeme:
• biela quinoa 100g
• čerstvý špenát 60g
• avokádo (polovica)
• škvarková nátierka – my sme použili tú vegánsku od Luntera (cca ¼ črievka, respektíve podľa chuti)
• čierne korenie
• soľ podľa chuti

Postup:
Quinou premyjeme v studenej vode, následne vysypeme do osolenej, vriacej vody. Varíme približne 20 minút alebo do zmäknutia. Medzitým opláchneme špenát v studenej vode a necháme trochu stiecť. Avokádo prekrojíme polovicu vyberieme zo šupky pokrájame, prípadne roztlačíme vidličkou. Po dovarení zlejeme, preložíme do misky. Pridáme špenát, avokádo a na záver škvarku nátierka a čierne korenie. Ideálne by bolo všetko premiešať, v prípade potreby dosoliť. Dobrú chuť.


Ak radi experimentujete vyskúšajte quinou inej farby - červenú alebo čiernu. Ak vám chýba mäso, môžete nátierku nahradiť opečenou rybkou alebo tuniakom vo vlastnej šťave. Šalát môžeme doplniť aj paradajkami, prípadne mrkvou. Ak si potrpíte na teplé jedlo, zeleninu môžeme osmažiť na panvici s troškou oleja, na záver prisypať uvarenú quinou a nátierku premiešať, minútku osmažiť, nech sa spoja chute a môžeme podávať. Dozdobíme avokádom. Tak ako, dáte šancu quinoe?

 

 

Daľšie články

7 tipov pre jarný detox tela i duše

7 tipov pre jarný detox tela i duše

Efektívny EMS tréning

Efektívny EMS tréning