A čo víkend?

A čo víkend?

Nástrahy bežného života

Cez víkend do fitka chodiť nebudem, nakoľko to mám blízko iba počas pracovného týždňa a tak sa musím hýbať iným spôsobom. Od pondelku do piatku pre mňa nie je problém udržiavať pravidelný režim, no víkendy boli vždy pre mňa ako neriadená strela. Plánované aktivity sú pre mňa rarita, pretože ja aj manžel riešime takéto veci spontánne za chodu. Dodržať pravidelnú stravu a zabezpečiť dostatočný výdaj je teda výzva.

Prichádza prvý víkend a hneď prvá naozaj veľká výzva – návšteva manželových starých rodičov. Stará mama a návšteva v čase obeda, tak to je naozaj odvaha.

MENU
Polievka:  Kvalitná mastná kapustnica
Menu A: Pečená krkovička s majonézovým šalátom

Menu B: Vyprážaný syr s majonézovým šalátom

No, čo poviete na to Michelinské fitness menu? V prípade, že by som zjedla štandardnú porciu polievky a potom syr a šalát, dostala by som do seba viac ako je môj odporúčaný celodenný príjem kalórií. Je veľmi ťažké, ba priam nemožné, odporovať starkej. Najviac ma pobavila veta „Veď si daj aspoň ten šalát, to je predsa diétne.“ Keby bol majonézový zemiakový šalát diétny, tak by po vianočných sviatkoch všetci nevyplakávali, že pribrali. Neuveríte ale ja som úspešne odolala! Prepočítala som si, že by ma tento parádny fitness obed stál napríklad riadnu celodennú túru. A tak s nádejou, že budeme čoskoro doma, som jedlo odmietla.

Ponaučenie – keď sa ide k starým rodičom, radšej iba na kávu mimo času raňajok, obeda či večere alebo si doneste vlastné jedlo.

V nedeľu sme boli na výlete s priateľmi a naším psíkom. Kamarátka vybrala miesto, vraj je to pohodička len nejakých 45 minút od Mýta pod Ďumbierom k Dedečkovej chate a dobre tam varia. Po pár minútach sme však všetci mali dosť, nakoľko pre nás usedených lenivcov to bol naozaj riadny stupák. Po tých približne 45 minútach sa pred nami konečne zjavila Dedečkova chata. Naozaj nádherné miesto, odporúčam. Všetkým už tiekli slinky na obed no samozrejme, ako to býva, na takýchto miestach nie je až tak veľký výber nízkokalorických jedál. Zhrešila som a zvolila som teda najmenšie zlo – vyprážaný karfiol (vyprážaný!!!) a varené zemiačiky. Mňam bola to naozaj dobrota. A zaslúžená, pretože ten karfiol som si doslova vyšliapla.

Nuž, toto sú nástrahy bežného života

P.S.: Ten karfiol bol vynikajúci! Ale nabudúce budem predvídať a spravím si vlastné...

 

Daľšie články

7 tipov pre jarný detox tela i duše

7 tipov pre jarný detox tela i duše

Efektívny EMS tréning

Efektívny EMS tréning