A čo moja peňaženka?

A čo moja peňaženka?

Tá schudla minimálne...

No ako? Už sa niekto z vás inšpiroval a začal sa venovať sebe? Verte, či nie, mňa to stále drží. Nič nepreháňam či už jedlo alebo cvičenie – všetko tak akurát. Podarilo sa mi to vtesnať do môjho denného rozvrhu medzi pozeranie telky a lustrovanie internetu (obe tieto moje obľúbené disciplíny sa odohrávali na gauči). Samozrejme „gaučing“ mám stále rada, ale už nie tak často haha. Všetko niečo stojí. Či už čas alebo peniaze (alebo vzdať sa príjemných činností). Mnoho ľudí v mojom okolí nie je ochotných investovať do seba. Alebo keď aj investujú, majú iné priority než zdravie. Aj keď to je jediné, čo sa nedá kúpiť. Prioritou sú drahé handry či rôzne zlozvyky, lebo ísť do truhly v botách Gucci je asi lepšia voľba.

Do fitka aj do prírody môžeš ísť v hocičom, akurát vo fitku treba mať to oblečenie a hlavne obuv fakt čistú. Takže, ak niekto tvrdí, že nemá peniaze na fitness handry, zase sa len vyhovára. Ja som nechcela byť za trapku vo vyťahaných teplákoch a tak som si po prvom tréningu, na ktorom som mala staré vyšedivené tepláky a vyťahané tričko, kúpila aspoň niečo.

  • Tenisky 11,90 Eur (v akcii z 39 Eur)
  • Funkčné legíny 3,90 Eur (v akcii z 12,90 Eur)
  • Funkčné tričko 11,90 Eur (v akcii z 24,90 Eur)
  • Športová podprsenka 3,99 Eur (tie bola v akcii ale už si nepamätám pôvodnú cenu)
  • Fľaša na vodu 4,00 Eur (bez toho sa svet nezrúti no nerada pijem z fontánky)

Inak, už sa vôbec nehanbím, aj keď mi pri cvičení trčia faldy. Všetci, čo sem chodia, nejako začínali, čiže aj keď tu stretnem fakt namakancov či už chlapov alebo ženy, nikto na mňa škaredo nepozerá a vlastne pre mňa je to motivácia. Ale inak väčšinou tu stretávam úplne priemerných ľudí (čo sa postavy týka) dokonca sú tu naozaj ľudia aj obézni, alebo naopak veľmi chudí... Proste ľudia, ktorí chcú byť zdravší. Dokonca sem chodia aj ľudia po úraze rehabilitovať. A v hocijakých handrách, čiže by som nebola za trapku ani v tých vyťahaných teplákoch J.

No ale späť k téme, čo sa týka cien vo fitku, myslím, že sú primerané ponúkaným službám.

  • Členstvo Silver mesačne 49 Eur (v tom sú zahrnuté vstupy do fitka aj na skupinovky + prvý tréning s osobným trénerom zdarma)
  • Tréner 15 Eur/tréning

Je dobré cvičiť s trénerom aspoň raz do týždňa, ideálne dvakrát. Naučí správne techniky správne dýchať...

Možno si niekto povie, že mesačné členstvo je pre neho drahé (aj ja som si to pomyslela na začiatku), no ale keď si to človek rozráta, že mesiac má 4 týždne a ide cvičiť 4 krát za týždeň (ak chcete so sebou ozaj dačo robiť, tak je potrebné aspoň 3 krát minimálne), tak za mesiac navštívi či už fitko alebo skupinovky 16 krát. Takže ho to vyjde 3,06 Eur za jedno cvičenie. Tie tri eurá človek minie ani nevie na čo, napríklad na bagetu, cigarety, oblečenie (napr. polku trička) na hocičo. No čo tak minúť ich na seba? Potrebujem ten krásny lak na nechty, aj keď ich mám doma už 20 alebo pôjdem radšej cvičiť?

P. S.: Keď žena spozná čaro športovej podprsenky, už niet návratu...

Daľšie články

7 tipov pre jarný detox tela i duše

7 tipov pre jarný detox tela i duše

Efektívny EMS tréning

Efektívny EMS tréning