8 tipov pre naštartovanie pitného režimu

8 tipov pre naštartovanie pitného režimu

Že si stále nemôžete zvyknúť na dodržiavanie pitného režimu? Nech sa páči, 8 tipov pre budovanie dobrého a prospešného návyku pitia vody vo vašom živote

1. Pite vodu priamo z vodovodu, pokiaľ je to u vás možné. Prípadne striedajte minerálne vody s pramenitými vodami.
2. Hneď ráno na lačný žalúdok vypite asi 2 dcl vody, aby ste dodali telu potrebnú hydratáciu.
3. V domácnosti a v práci majte vždy po ruke pohár (alebo džbán) plný čistej vody vo vašom zornom uhle – na stole, na kuchynskej linke, na nočnom stolíku, na stolíku, keď pozeráte televízor. Vždy, keď vám naň padne pohľad, napite sa pár dúškov vody.
4. Aj keď sa v noci náhodou zobudíte, napite sa z pohára vody, ktorý máte na vašom nočnom stolíku.
5. Počas jedla radšej nepite, lebo tým spomaľujete trávenie. Napite sa radšej pol hodinu pred i po jedle.
6. Kúpte si svoju „refill“ a „reuse“ imidžovú fľašu na vodu (pre vás aj pre vaše deti) a noste ju všade so sebou plnú vody. Môžete do nej pridať čerstvé lístky mäty, medovky, plátky citróna alebo pomaranča pre lepšiu chuť. Tak budete nielen ekologickí, ale aj zdraví a moderní.
7. Fľašu plnú vody majte pri sebe aj počas každej športovej aktivity, individuálnom cvičení, behaní, bicyklovaní, tancovaní alebo čohokoľvek, čo považujete za vaše aktívne trávenie voľného času. Áno, aj prechádzka v lese sa počíta.
8. Ak máte radi poriadne studenú vodu, naplňte fľašu vodou skôr a vložte ju do chladničky. Tak budete mať zásoby studenej pitnej vody a ešte aj ušetríte vodu, ktorá by inak odtiekla do výlevky.

• Vyberte si na začiatok jednu alebo dve možnosti a postupne zaraďte ďalšie. To, čo môžete vďaka obyčajnému pitiu vody urobiť pre vaše telo, pocítite veľmi rýchlo.
• Tí, ktorí dodržiavajú pôst (aj vo forme pravidelných jedno- alebo viacdňových intervalov počas celého roku) ako súčasť životného štýlu, pijú v tieto pôstne dni, pre dokonalú očistu organizmu, len vodu.


Dostupnosť a dostatok pitnej vody patrí tiež k povinnostiam zamestnávateľov voči svojim ľuďom, pričom zamestnávateľ zabezpečuje pitnú vodu na vlastné náklady. Veríme, že máte aj vy takéto podmienky v práci. Ak ste sám sebe pánom, ste sami zodpovední za dodržiavanie svojho pitného režimu.

Daľšie články

7 tipov pre jarný detox tela i duše

7 tipov pre jarný detox tela i duše

Efektívny EMS tréning

Efektívny EMS tréning